Vi är en en modern fullserviceverkstad som ingår i Colmec Group.

Vi startade upp hösten 2008 i Bilprovningens gamla lokaler och har sedan dess samarbete med både små och stora fordonsparker, företag som privatpersoner, en erfarenhet som ger er avgörande fördelar. Våra medarbetare erbjuder förstklassig service och ger er både råd och hjälp anpassat utifrån just era behov. Inga uppdrag är för stora eller för små för oss oavsett om det gäller däck, fälgar eller service för såväl motorcyklar, personvagnar, lastvagnar, skogsmaskiner, truckar eller entreprenadfordon.

Vi är totalt 8 medarbetare på Ljura Gummi i Norrköping som ser till att du får den bästa möjliga service.

Vår omsättning uppgick år 2014 till 23,1 MSEK.

Vi har även en egen distributions- och servicebil vid brådskande lokala leveranser.

Vår affärsidé är att vara den mest attraktiva och naturliga partnern för försäljning av däck, fälgar och service för såväl motorcyklar, personvagnar, lastvagnar, skogsmaskiner, truckar eller entreprenadfordon genom högt tekniskt kunnande, bred produktmix och ekonomiskt fördelaktiga alternativ.

om-oss-1

om-oss-2

om-oss-3

Däckspecialisternas riksförbund – DRF

Däckspecialisternas Riksförbund – DRF är en branschorganisation för Sveriges däck-
och hjulverkstäder. DRF bedriver opinionsbildning och utbildning. Regummerings-
sektionen, RS, inom Däckspecialisternas Riksförbund, organiserar och marknadsför regummeringsindustrin i Sverige.

Ljura Gummi AB är auktoriserad däckspecialist och ansluten till Däckspecialisternas Riksförbund – DRF.

drf_120

Svensk Däckåtervinning – SDAB

År 1994 bildade däckbranschen Svensk Däckåtervinning AB, SDAB. Bolaget är branschens svar på förordningen om producentansvar för däck (1994:1236) och har till uppgift att organisera insamlingen och återvinningen av alla uttjänta däck.

SDAB representerar också däckbranschen gentemot myndigheterna. SDAB drivs helt utan vinstintresse.

Vi på Ljura Gummi AB är aktiva i vårt miljöarbete och tar vårt miljöansvar bland annat genom att vara ansluten till Svensk Däckåtervinning – SDAB.

Däckverkstäder

Våra däckverkstäder ingår i Däckteam eller Däckpartner som är Sveriges största kedjor inom däck och fälg med ca 250 anslutna verkstäder över hela landet. Däckteam och Däckpartner bedriver försäljning av däck och fälg mot såväl privatpersoner som företag med tjänstebilsflotta eller transportverksamhet.

Colmec Group

Colmec Group är ett distributionsföretag inom däckbranschen med försäljning till Sverige, Polen, Norge, Finland, Danmark och Island. Colmec Group har egen produktion av regummerade däck enligt Bosskonceptet, med egna fabriker och egna lager i Norrköping och i Rudno, söder om Gdansk i Polen.

Colmec Groups huvudkontor ligger i Norrköping.

Bluebg2

Är du osäker på hur dina däck mår?

Kontakta oss nu så bjuder vi
på gratis däckstatuskontroll!

Kontakta oss

Bluebg2

Ljura Gummi Däckteam i Norrköping har personal med proffskompetens, trevlig och snabb service. Känner mig trygg i att dom hittar det bästa i däckval för både säkerhet och ekonomi. Dessutom generösa öppettider vilket gör det enkelt att hitta tid för byte som passar mig. Ger dom högsta betyg, 5 stjärnor!

Jonas Hedman, Conversant AB